Porselen Diş Teli


Porselen Diş Teli (Porselen Braket), opak beyaz renkteki bu braketler daha az belli olur. Rengi diş rengine yakındır ama biraz daha büyüktür ve daha fazla yiyecek birikimi olabilir. Sürtünmesi biraz daha fazla olduğu için porselen braketlerle tedavi süresi biraz uzayabilir.

Metal braketlerin görünümleri çoğunlukla gençler için bir sorun teşkil etmemektedir. Değişik renkli lastiklerin kullanılmasıyla da gençler arasında bu durum eğlence haline getirilmektedir. Orta yaşlarda ortodonti tedavisi görmek isteyen bireyler genellikle tellerin dişlerinin üstündeki görüntüsünden çekinirler. Ve tellerin gözükmesini istemezler. Porselen braketler neredeyse dişlerle aynı renktedir. Ve çok dikkat edilmediği sürece pek anlaşılmayan porselen braketler orta yaş ve üstünde sıklıkla tercih edilir. Porselen braketler tellerin görünümünü beğenmeyen ve bu şekilde insan içine çıkmak istemeyen insanlar için oldukça iyi bir seçenek olmuştur.

Porselen Braket cama benzeyen bileşik bir maddedir ve tedavi boyunca göze batmayan bir görüntü sağlarlar.

Metal braketlere göre daha hassas durumdadırlar ve bu sebeple bakımları özenle ve hassasiyetle yapılmalıdır. İyi bakıldıkları zaman porselen diş telleri leke tutmazlar. Teli tutan lastik bantlar da genelde beyaz renkli veya şeffaf olup braketler ile uyum sağlarlar.

Porselen (şeffaf) Diş Teli kullanana hasta konuşmada esnasında bir problem yaşamaz. Ve konuşurken hiçbir şekilde tıkanma dilinin dönememesi gibi sorunlar ile karşılaşmaz.

Porselen braketler günümüzde çok ilerlemiş olan teknolojik gelişmeler olmasına rağmen metal diş telleri kadar dayanıklı değildir. Kırılma oranları ve dayanıklılık oranları metal diş tellerine göre biraz daha az durumdadır. Ama bu çok etkileyici ve tedaviyi engelleyici bir durum değildir.

Aynı metal diş teli tedavisinde olduğu gibi porselen braketler takıldıktan sonra asitli yiyecekler ya da yapışkan şeyler yememek diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Porselen Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle ortodonti uzmanı dişlerde çürükler varsa temizler. Ek olarak diş eti rahatsızlığı varsa tedavi etmesi için periodontoloji uzmanından destek alır. Ardından diş ölçümlerini ve gerekli planlamaları yapar. Panoramik röntgen çeker. Sonrasında yüz, ağız ve çene fotoğraflar. Son olarak alt çene ve üst çenenin ölçümleri yapar.