Kompozit Dolgu Nedir?
Kompozit dolgu, dişle aynı renkte olan ve ışınla sertleştirilen dolgulardır. Diş üzerine özel bir yapıştırıcı ile uygulanır. Estetik açıdan şık bir görünüme sahip olması ve uygun fiyatlı olmasından dolayı çok sık tercih edilir. Ön ve arka bölgeler için ayrı tipleri bulunur. Ön bölgeye uygulanan dolgu estetik dolgu olarak da bilinir. Ağızdaki bütün dişlere kolayca uygulanabilir. Kompozit dolgular porselen dolgu kadar dayanıklı değildir. Çay, kahve gibi boya ajanları içeren maddelerden dolayı zamanla renk değişimi olabilir. İyi bir cila ile Kompozit dolguları uzun yıllar kırılmadan kullanabilirsiniz.
Devamını OkuPorselen Laminaların Ömrü Ne Kadardır
Porselen laminaların ömrü ağız ve diş sağlığına ne kadar dikkat edildiğine bağlı olarak kullanışlılığını koruyacak ve uzun ömürlü olacaktır. Açıkçası lamine veneer (yaprak porselen, yaprak diş) doğal dişlerde dikkat edilmesi gereken durumlardan farklı bir korumaya ihtiyaç duymaz.
Devamını OkuKesimsiz Prepless Porselen Lamina
Porselen Lamina, gelişen teknoloji sayesinde estetik diş hekimliğinin en sık kullandığı ve çok başarılı sonuçlar aldığı bir tedavi yöntemidir. Porselen Laminalar, takma tırnaklar gibi dişlerin görünen yüzeylerine yapıştırılır. Bu yapıştırma işlemi için dişlerin ön yüzeyi 0.3 – 0.5 mm kalınlığında aşındırılır. Bazı vakalarda dişi hiç aşındırmadan da uygulama yapılabilmektedir. Bu uygulamaya Kesimsiz Porselen Lamina denir. Tedavi öncesinde kesim yapılmadan alnına ölçüler sonrası laminalar diş yüzeyine yüksek yapıştırma teknolojisine sahip olan bonding rezinler ile yapıştırılır. Porselen laminalar yapıştırıldıktan sonra dişlerin doğal bir parçası gibi olur.
Devamını OkuOrtodonti Tedavi Süresi
Ortodonti tedavi süresi hastanın yaşına, tedavi yöntemine ve dişlerin poziyonlarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Erken yaş döneminde başlayan ortodonti tedavisi için daha süt dişler değişmeden hareketli aparatlar ile çıkarılıp takılabilen işlemler yapılabiliyor. Bunun için ise tedavi süresinin ne kadar süreceği belli olmayabilir. Bu tedavi süresinin 6 ay sürebilmesinin yanı sıra tüm süt dişlerinin düzelmesi bekleniyor ise uzun yıllarda sürebilir. Bazen de erken yaşlarda bu tedaviye hareketli apareyler ile başlanır. Fakat daha sonra büyüme tamamlanmadan önce sonuçlar elde edinilmeye çalışılır.
Devamını OkuŞeffaf Plak Tedavisinin Avantajları
Şeffaf plak tedavisinin avantajları ile ortodonti tedavisi cazip ve kolay hale geliyor. Şeffaf plak tedavisi, telsiz tedavi olarak da bilinen ortodonti tedavisi türüdür. Bu tedavide tel tellerin aksine kişiye özel olarak tasarlanıp hazırlanan şeffaf plaklar kullanılır. Plaklar, termo plastik maddeden üretilir. Bu malzeme insan sağlığına zarar veren bir malzeme değildir. Her plak 0.5 mm ve ya 1 mm’lik hareket yaratır. Plaklar 15 gün boyunca takılır. Daha sonra diğer plağa geçilir. Bu plakların sayıları dişlerin pozisyonuna ve tedavi planına göre değişiklik gösterir.
Devamını OkuDiş Taşı Temizliği ve Fiyatları
Diş taşı temizliği, yetersiz diş bakımına bağlı olarak ağızda biriken diş taşlarının (tartarların) temizlenme işlemidir. Dişler fırçalanmadığı zamanlarda ağız içinde kalan yemek artıkları sonucunda diş üzerinde bir tabaka meydana gelir. Bu tabaka bir çok bakterinin bir araya gelmiş halidir ve buna bakteri plağı denir. Diş taşı, bu bakteri plağının tükürük mineralleri ile sertleşmesiyle oluşur.
Devamını OkuÇene Kemiği Erimesi
Çene kemiği erimesi, yaşam boyunca sürekli ve düzenli olarak meydana gelir. Erime ile aynı miktarda yeni yapım olduğu sürece vücutta denge içinde eriyen bölgelerde yerine yeni kemik dokusu oluşturur. Ancak bu doğal sirkülasyonu bozan herhangi bir neden sonucunda rezorpsiyon-apozisyon dengesi değişir ve kemik erimesi başlar. Kemik erimesi, anatomik, mekanik ve hormonal sebeplerden kaynaklanabileceği gibi enfeksiyon, travma, periodontal hastalıklar da buna neden olabilmektedir.
Devamını OkuTel Tedavisi İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
Tel tedavisi, diş ve çene bozukluklarını teşhis edilmesini, önlenmesini ve düzeltilmesini sağlayan tedavi şeklidir. Bir çok kişinin tel tedavisine ihtiyacı olmasına rağmen halk arasında dolaşan hatalı bilgiler sebebiyle bu işlemden ya vazgeçilmekte ya da ertelenmektedir.
Devamını OkuDiş Eti Çekilmesi
Diş eti öncelikle dişleri koruyan koruyucu bir dokudur. Dişleri çevreleyen kemik yapısının üzerine konumlanır. Ayrıca diş köklerinden gelebilecek basınçları azaltıp, bir koruyucu görevi görür. Diş eti çekilmesi, diş taşlarının zamanla birikmesi, yanlış yapılan diş kaplamaları ve genetik etkenli diş hastalıkları, yetersiz ağız ve diş bakımı nedeni ile kemikte erime olarak, diş eti aşağı doğru kayarak diş eti çekilmesi oluşur. Özellikle zamanında tedavisi yapılmayan diş hastalıkları, ilerleyen dönemlerde ciddi diş eti çekilmelerine neden olarak, geriye dönüşü olmayan ciddi sorunlara neden olabilir.
Devamını OkuBonding Uygulaması
Bonding uygulaması; diş aralıklarını kapatmak, diş çürüklerini onarmak ve çentikli dişlerin görünümünü değiştirmek için uygulanır. Kompozit malzeme kullanılarak sorunlu dişler onarılır. Bonding teknolojisi diş görünümünü değiştirmek için kullanılır. Genç yaşta düşme ve travma sonrası kırılan dişlere porselen uygulanmadığı zaman kurtarıcı bir göreve sahiptir. Bonding uygulaması ile dişlerin yüzeyinde görülen renk ve şekil bozuklukları giderilir. Böylece dişler görüntü olarak da işlevsel olarak da eski haline döner. Dişler lekelenmelerden arınır, daha beyaz ve temiz görünür. Diş kusurlarını gideren bu yöntem tek seansta ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleşir. Özellikle diş teli tedavisinden sonra destekleyici bir uygulama olarak kullanılır.
Devamını OkuHorlama Apareyi (Horlama Plağı)
Horlama Apareyi (Horlama Plağı) kişiye özel olarak tasarlanan ve uygulanan alt ve üst dişleri kapsayan tek parça bir plaktan oluşmaktadır. Buradaki amaç, hasta apareyi taktığı zaman alt çeneyi önde ve aşağıda konumlandırarak üst solunum yolunu genişletmektedir. Horlama Apareyi (Horlama Plağı) sayesinde hasta hem daha rahat nefes alışverişi yapar hem de horlama ortadan kalkmış olur. Horlama Apareyi (Horlama Plağı) bu konuda eğitim almış uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır.
Devamını OkuAll on Four Implant Tekniği
All on Four (All on 4) Implant Tekniği, tam dişsiz hastalarda 4 adet implantın planlanan uygun açılarda yerleştirilip aynı gün protez yüklemesinin yapılabildiği oldukça yüksek başarı oranına sahip bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi implant tedavisine engel teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip tüm tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastalara uygulanabilir. Protezlerini sabit dişlerle değiştirmek isteyen hastalar için en uygun maliyetli çözüm olarak sunulabilir.
Devamını OkuYer Tutucu
Yer tutucu süt dişleri yerine gelecek olan sürekli dişlere rehberlik ederler. Süt dişlerinin çürük veya travma nedeniyle erken kaybı sonucunda komşu dişlerin o bölgeye kayması söz konusu olur ve böylece yer kaybı meydana gelir. Tek veya çift taraflı diş eksikliklerinde uygulanır. Dişlere özel yapıştırıcılar aracılığıyla yapıştırılır. Yalnız diş hekimi tarafından çıkarılabilir.
Devamını OkuDiş ve Çene Ameliyatları Sonrası için Bilgilendirme Rehberi
Diş ve Çene ameliyatları çene cerrahisi uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Ameliyat sonrası aşağıdaki konular hakkında oldukça dikkatli olunmalıdır. Operasyon sonrası kontrollü bir şekilde fiziksel aktivitelerinize başlanabilir. Fiziksel aktiviteler vücut dolaşımını desteklemektedir. O yüzden basit hareketlere en kısa sürede başlanması önerilmektedir. Doktor aksini söylemediği müddetçe ilk hafta ağır egzersiz, ağır kaldırmak yada yorucu sporlardan kaçınmak gerekmektedir.
Devamını Okuİmplant Fiyatları
İmplant Fiyatları, diş tedavileri arasında en merak edilen ve en çok araştırılan konuların başında gelir. İmplant; bir ya da daha fazla diş kaybı yaşayan hastalara uygulanan kök yerine geçen ve üzerine protetik tedavi uygulanan bir yöntemdir. Bu işlem doğal dişlere yakın bir tedavi yöntemi olduğu için diş hekimleri tarafından daha çok uygulanması tercih edilmektedir ama hastaların bu konu ile ilgili endişeleri tedavi biçiminin yanı sıra fiyatları konusunda da oluşmaktadır.
Devamını OkuOrtodonti Tedavisi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ortodonti tedavisi sırasında dikkat edilmesi gerekenler konusuna oldukça önem verilmelidir. Çünkü ortodontik tedaviler uzun soluklu tedavilerdir ve ciddi anlamda hasta uyumu gerektirmektedir. Siz dişlerinize ne kadar iyi bakarsanız, hekiminizin koyduğu kurallara ne kadar çok uyarsanız tedaviniz o derece kolay, sorunsuz ve hızlı ilerleyecektir. Yoksa sık sık braketleriniz çıkacak, tedaviniz aksayacak, çürük ve diş eti problemleriyle yüz yüze kalacaksınız. Tedavi bir anlamda size zarar vermiş olacaktır.
Devamını Oku