kompozit-dolgu-nedir
Kompozit Dolgu Nedir?

Kompozit dolgu, dişle aynı renkte olan ve ışınla sertleştirilen dolgulardır. Diş üzerine özel bir yapıştırıcı ile uygulanır. Estetik açıdan şık bir görünüme sahip olması ve uygun fiyatlı olmasından dolayı çok sık tercih edilir. Ön ve arka bölgeler için ayrı tipleri bulunur. Ön bölgeye uygulanan dolgu estetik dolgu olarak da bilinir. Ağızdaki bütün dişlere kolayca uygulanabilir. Kompozit dolgular porselen dolgu kadar dayanıklı değildir. Çay, kahve gibi boya ajanları içeren maddelerden dolayı zamanla renk değişimi olabilir. İyi bir cila ile Kompozit dolguları uzun yıllar kırılmadan kullanabilirsiniz.

Devamını Oku
dis-agrisi-icin-yapilmasi-gerekenler
Diş Ağrısı İçin Yapılması Gerekenler

Diş ağrısı çeken kişilerin gerçekten günlük yaşamları olumsuz etkilenmekte ve diş ağrısı için yapılması gerekenler sorusunun cevapları merak edilmektedir. Diş ağılarının birçok nedenleri vardır. Ancak kesinlikle geçiştirilmemesi gereken bir konu olup, mutlaka diş hekimine gidilmelidir. Zamanında tedavi edilmeyen ağız ve diş sorunları zamanla ciddi sorunlara neden olduğu unutulmamalıdır.

Devamını Oku
cocuklarda-dis-sagligi
Çocuklarda Diş Sağlığı

Çocuklarda diş sağlığı ile ilgili bilinçlendirme küçük yaşlardan itibaren oluşturulmaya başlanmalıdır. Yapılan çalışmalara göre, 5-11 yaş arası çocukların yaklaşık % 20’sinde en az bir adet tedavi edilmemiş diş çürüğü var. Çocuğunuzun sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmasını istemez misiniz? Sarf edeceğiniz biraz çaba ile çocuklarınıza ağız ve diş bakımı ile ilgili alışkanlıkları kazandırabilirsiniz.

Devamını Oku
tuzlu-suyla-agiz-calkalama-faydalari
Tuzlu Suyla Ağız Çalkalama Faydaları

Tuzlu suyla ağız çalkalama işleminin, Mısırlılar, Yunanlılar ve Çinlilerin en eski tedavi yöntemlerine dayanan uzun bir geçmişi vardır. Bugün bile tuzlu suyla ağız çalkalama yöntemi hala tavsiye edilmekte ve kullanılmaktadır. Boğaz ağrınız varsa, diş etleriniz ve ağzınızdaki yaralar ya da yakın zamanda diş ameliyatı olduysanız, tuzlu su ile durulama yöntemine başvurulmaktadır.

Devamını Oku
dis-hekimi-secerken-nelere-dikkat-edilmeli
Diş Hekimi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hayatımızın belirli dönemlerinde hepimizin yolu mutlaka diş hekimlerine düşmektedir. Konu ağız ve diş sağlığı olunca, diş hekimi seçerken nelere dikkat edilmelidir? Sorusu herkesin aklına gelmektedir. Özellikle diş hekimi korkusu olanlar bu konuya daha fazla hassasiyet göstermektedir. Çocukluk dönemleri dahil her yaşta ağız ve diş sorunları ile karşılaşmak mümkün ve bu sorunları da alanında uzman, tecrübeli diş hekimlerinin tedavisi etmesi gerekmekte. Ağız ve diş sağlığında oluşan rahatsızlıklar zamanında tedavi edilmemesi ilerleyen dönemlerde daha ağır tablolara neden olmaktadır.

Devamını Oku
porselen-laminalarin-omru-ne-kadardir
Porselen Laminaların Ömrü Ne Kadardır

Porselen laminaların ömrü ağız ve diş sağlığına ne kadar dikkat edildiğine bağlı olarak kullanışlılığını koruyacak ve uzun ömürlü olacaktır. Açıkçası lamine veneer (yaprak porselen, yaprak diş) doğal dişlerde dikkat edilmesi gereken durumlardan farklı bir korumaya ihtiyaç duymaz.

Devamını Oku
ketojenik-diyet-agiz-sagligini-destekliyor
Ketojenik Diyet Ağız Sağlığını Destekliyor

Ketojenik diyet, vücutta keton üretimini arttıran bir beslenme şeklidir. Kilo kaybına odaklanan bir diyetin ağız sağlığına zararlı olacağı düşünülse de, sağlıklı beslenme ağız sağlığı için oldukça etkili ve önemlidir. Araştırmalar gösteriyor ki keton üretimini arttıran düşük karbonhidrat ve düşük şeker diyeti diş taşı, çürük ve diş eti rahatsızlıklarının oluşumunu azaltıyor.

Devamını Oku
kesimsiz-prepless-porselen-lamina
Kesimsiz Prepless Porselen Lamina

Porselen Lamina, gelişen teknoloji sayesinde estetik diş hekimliğinin en sık kullandığı ve çok başarılı sonuçlar aldığı bir tedavi yöntemidir. Porselen Laminalar, takma tırnaklar gibi dişlerin görünen yüzeylerine yapıştırılır. Bu yapıştırma işlemi için dişlerin ön yüzeyi 0.3 – 0.5 mm kalınlığında aşındırılır. Bazı vakalarda dişi hiç aşındırmadan da uygulama yapılabilmektedir. Bu uygulamaya Kesimsiz Porselen Lamina denir. Tedavi öncesinde kesim yapılmadan alnına ölçüler sonrası laminalar diş yüzeyine yüksek yapıştırma teknolojisine sahip olan bonding rezinler ile yapıştırılır. Porselen laminalar yapıştırıldıktan sonra dişlerin doğal bir parçası gibi olur.

Devamını Oku
ortodonti-tedavi-suresi
Ortodonti Tedavi Süresi

Ortodonti tedavi süresi hastanın yaşına, tedavi yöntemine ve dişlerin poziyonlarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Erken yaş döneminde başlayan ortodonti tedavisi için daha süt dişler değişmeden hareketli aparatlar ile çıkarılıp takılabilen işlemler yapılabiliyor. Bunun için ise tedavi süresinin ne kadar süreceği belli olmayabilir. Bu tedavi süresinin 6 ay sürebilmesinin yanı sıra tüm süt dişlerinin düzelmesi bekleniyor ise uzun yıllarda sürebilir. Bazen de erken yaşlarda bu tedaviye hareketli apareyler ile başlanır. Fakat daha sonra büyüme tamamlanmadan önce sonuçlar elde edinilmeye çalışılır.

Devamını Oku
dis-hassasiyeti
Diş Hassasiyeti

Diş hassasiyeti çok yaygın bir sorundur ve nüfusun yaklaşık yarısının diş hassasiyetinden mustarip olduğu tahmin edilmektedir. Eğer soğuk ya da sıcak gıdalar tüketirken dişinizde sızlama oluyorsa, sizin de diş hassasiyet probleminiz olabilir. Dentin, dişin kök ve kron kısmında minenin altında bulunan mineralize dokudur. Diş hassasiyeti, dentin bölgesinin açığa çıkması ile oluşur. Normal şartlarda, dentin, mine tabakasının altında yer almaktadır. Dentin bölgesinde küçük açıklıklar bulunur. Bu açıklıkların içerisinde pulpa bölgesinden gelen sinir demetleri mevcuttur. Dentin bölgesi açığa çıkınca sinir demetleri, sıcak, soğuk ve baskıdan etkilenirler. Bu da hassasiyete sebep olur. Dentin bölgesinin açığa çıkması demek, mine tabakasının aşınmış ya da hasar görmüş olması anlamına gelmektedir.  

Devamını Oku
seffaf-plak-tedavisinin-avantajlari
Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları

Şeffaf plak tedavisinin avantajları ile ortodonti tedavisi cazip ve kolay hale geliyor. Şeffaf plak tedavisi, telsiz tedavi olarak da bilinen ortodonti tedavisi türüdür. Bu tedavide tel tellerin aksine kişiye özel olarak tasarlanıp hazırlanan şeffaf plaklar kullanılır. Plaklar, termo plastik maddeden üretilir. Bu malzeme insan sağlığına zarar veren bir malzeme değildir. Her plak 0.5 mm ve ya 1 mm’lik hareket yaratır. Plaklar 15 gün boyunca takılır. Daha sonra diğer plağa geçilir. Bu plakların sayıları dişlerin pozisyonuna ve tedavi planına göre değişiklik gösterir.

Devamını Oku
dis-ipi-kullanimi
Diş İpi Kullanımı

Diş ipi kullanımı diş bakımı için oldukça önemlidir. Her ne kadar doğru teknikle, doğru fırça ve macun kullanarak günde 2 dakika dişlerinizi fırçalasanız dahi, diş fırçası dişlerin birbiri ile kontakta olduğu yüzeylere ve diş aralarına erişemez. Bu durumda yemek artıkları bu bölgelerde mahsur kalır ve çürümeler genellikle bu kısımlardan başlar.

Devamını Oku
yuz-egzersizleri
Yüz Egzersizleri

Bir insan yüzünde 43 adet kas bulunur. Karmaşık kas yapısı ve yoğun kas gruplaması nedeniyle bazı insanlarda 43’ten daha az sayıda bulunur. Cilt ile kas arasında yağ tabakası bulunur. Yüze şeklini veren de bu yağ tabakasıdır. Yüz yaşlandıkça, cilt elastikiyetini kaybeder ve kas ile cilt arasındaki yağ tabakası incelir. İncelen yağ tabakası da derinin sarkmasına neden olur.

Devamını Oku
dis-tasi-temizligi-ve-fiyatlari
Diş Taşı Temizliği ve Fiyatları

Diş taşı temizliği, yetersiz diş bakımına bağlı olarak ağızda biriken diş taşlarının (tartarların) temizlenme işlemidir. Dişler fırçalanmadığı zamanlarda ağız içinde kalan yemek artıkları sonucunda diş üzerinde bir tabaka meydana gelir. Bu tabaka bir çok bakterinin bir araya gelmiş halidir ve buna bakteri plağı denir. Diş taşı, bu bakteri plağının tükürük mineralleri ile sertleşmesiyle oluşur.

Devamını Oku
dis-beyazlatma-fiyatlari
Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş beyazlatma fiyatları kullanılan cihaz ve malzeme kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Piyasada bir çok diş beyazlatma cihazları ve malzemeleri mevcuttur. Diş beyazlatma fiyatları arasında kıyaslama yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, dişin beyazlamasına etki eden hidrojen peroksit (HP) miktarının oranıdır. HP miktarı arttıkça dişlerde oluşan hassasiyet de artmaktadır. Bu durum diş beyazlatma sonrasında hastaların sıcak ve soğuk gıdalarda problem yaşamasına sebep olmaktadır. Düşük HP miktarı ile diş beyazlatma yöntemi ancak yüksek kalite cihaz ve malzemeler ile mümkündür.

Devamını Oku
cene-kemigi-erimesi
Çene Kemiği Erimesi

Çene kemiği erimesi, yaşam boyunca sürekli ve düzenli olarak meydana gelir. Erime ile aynı miktarda yeni yapım olduğu sürece vücutta denge içinde eriyen bölgelerde yerine yeni kemik dokusu oluşturur. Ancak bu doğal sirkülasyonu bozan herhangi bir neden sonucunda rezorpsiyon-apozisyon dengesi değişir ve kemik erimesi başlar. Kemik erimesi, anatomik, mekanik ve hormonal sebeplerden kaynaklanabileceği gibi enfeksiyon, travma, periodontal hastalıklar da buna neden olabilmektedir.

Devamını Oku
cigneme-sindirimin-en-onemli-parcasi
Çiğneme - Sindirimin En Önemli Parçası

Çiğneme eylemi ağız tarafından yapılır ve vücudunuzun tüm sindirim işleminin başlangıcıdır. Çiğneme ile büyük parçalı yiyecekler daha küçük parçalar haline gelir ve hazmı kolaylaştırır. Ağızda bulunan tükürük, yiyecekleri parçalama işlemine de yardımcı olan enzimlere sahiptir. Genellikle tavsiye edilen, yemeğin yutulması kolaylaşacak kadar küçük parçalar haline gelene kadar çiğnenmesidir; bu şekilde mideniz çok fazla çalışmak zorunda kalmayacak. Eğer yiyecekler ağzınızda çok az zaman geçirirse, tükürüğün içinde yer alan enzimlere yeterince maruz kalamaz ve yiyecekte bulunan karbonhidratları parçalamaz. Karbonhidratlar çoğunlukla midede sindirilmez, bu nedenle midenize giden çok fazla karbonhidrat midenizi olması gerekenden daha çok çalışmasına neden olacaktır. Bazı şeyleri mideniz çok kolay sindiremez. Bu yiyecekler mideden sonra ince bağırsağa gider, bu da şişkinlik ve rahatsızlık yaşanmasına neden olur.

Devamını Oku
tel-tedavisi-ile-ilgili-dogru-bilinen-yanlislar
Tel Tedavisi İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Tel tedavisi, diş ve çene bozukluklarını teşhis edilmesini, önlenmesini ve düzeltilmesini sağlayan tedavi şeklidir. Bir çok kişinin tel tedavisine ihtiyacı olmasına rağmen halk arasında dolaşan hatalı bilgiler sebebiyle bu işlemden ya vazgeçilmekte ya da ertelenmektedir.

Devamını Oku
gulus-tasarimi
Gülüş Tasarımı

Gülüş tasarımı, dişlerin, diş etinin, çene ve dudakların bir uyum içerisinde doğal bir görünüme kavuşturulması işlemidir. Diş çürümelerinin, diş eti hastalıklarının, diş çapraşıklıklarının, renk deformasyonlarının ve diş kayıplarının sonucunda dişlerde oluşan estetiksel sorunlar kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz olarak etkileyebilir ve öz güven eksikliklerine neden olabilir. Bu gibi durumlarda kişiler gülmekten ve hatta konuşmaktan bile çekingenlik duyabilirler.

Devamını Oku
agiz-kokusu-hakkinda-bilinmesi-gerekenler
Ağız Kokusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ağız kokusu, kişinin kendisini ve çevresindeki insanları rahatsız eden ağızdan yayılan kötü kokudur. Ağız kokusuna sahip olan kişilerin sosyal çevreleri ile ilgili iletişimleri olumsuz etkilenir ve özgüven problemlerinin oluşmasına sebep olmaktadır. Yapılan araştırmalar, erkeklerde kadınlara oranla 3 kat daha fazla ağız kokusu olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca, 20 yaş üzeri bireylerde de gençlere oranla 3 kat fazla gözlemlenmektedir. İleri yaş gruplarında ise kullanılan protezler, tükürüğün akışkanlığını yitirmesi ve hastalıklara bağlı olarak artmaktadır.

Devamını Oku