Yüz Egzersizleri
Bir insan yüzünde 43 adet kas bulunur. Karmaşık kas yapısı ve yoğun kas gruplaması nedeniyle bazı insanlarda 43’ten daha az sayıda bulunur. Cilt ile kas arasında yağ tabakası bulunur. Yüze şeklini veren de bu yağ tabakasıdır. Yüz yaşlandıkça, cilt elastikiyetini kaybeder ve kas ile cilt arasındaki yağ tabakası incelir. İncelen yağ tabakası da derinin sarkmasına neden olur.
Sayfaya GitDiş Eti Tedavisi
Sayfaya GitDiş Taşı Temizliği ve Fiyatları
Diş taşı temizliği, yetersiz diş bakımına bağlı olarak ağızda biriken diş taşlarının (tartarların) temizlenme işlemidir. Dişler fırçalanmadığı zamanlarda ağız içinde kalan yemek artıkları sonucunda diş üzerinde bir tabaka meydana gelir. Bu tabaka bir çok bakterinin bir araya gelmiş halidir ve buna bakteri plağı denir. Diş taşı, bu bakteri plağının tükürük mineralleri ile sertleşmesiyle oluşur.
Sayfaya GitIPS Emax Kaplama
Sayfaya GitDiş Beyazlatma Fiyatları
Diş beyazlatma fiyatları kullanılan cihaz ve malzeme kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Piyasada bir çok diş beyazlatma cihazları ve malzemeleri mevcuttur. Diş beyazlatma fiyatları arasında kıyaslama yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, dişin beyazlamasına etki eden hidrojen peroksit (HP) miktarının oranıdır. HP miktarı arttıkça dişlerde oluşan hassasiyet de artmaktadır. Bu durum diş beyazlatma sonrasında hastaların sıcak ve soğuk gıdalarda problem yaşamasına sebep olmaktadır. Düşük HP miktarı ile diş beyazlatma yöntemi ancak yüksek kalite cihaz ve malzemeler ile mümkündür.
Sayfaya GitsenCard Dental
Sayfaya GitPorselen Diş Teli
Sayfaya GitÇene Kemiği Erimesi
Çene kemiği erimesi, yaşam boyunca sürekli ve düzenli olarak meydana gelir. Erime ile aynı miktarda yeni yapım olduğu sürece vücutta denge içinde eriyen bölgelerde yerine yeni kemik dokusu oluşturur. Ancak bu doğal sirkülasyonu bozan herhangi bir neden sonucunda rezorpsiyon-apozisyon dengesi değişir ve kemik erimesi başlar. Kemik erimesi, anatomik, mekanik ve hormonal sebeplerden kaynaklanabileceği gibi enfeksiyon, travma, periodontal hastalıklar da buna neden olabilmektedir.
Sayfaya GitÇiğneme - Sindirimin En Önemli Parçası
Çiğneme eylemi ağız tarafından yapılır ve vücudunuzun tüm sindirim işleminin başlangıcıdır. Çiğneme ile büyük parçalı yiyecekler daha küçük parçalar haline gelir ve hazmı kolaylaştırır. Ağızda bulunan tükürük, yiyecekleri parçalama işlemine de yardımcı olan enzimlere sahiptir. Genellikle tavsiye edilen, yemeğin yutulması kolaylaşacak kadar küçük parçalar haline gelene kadar çiğnenmesidir; bu şekilde mideniz çok fazla çalışmak zorunda kalmayacak. Eğer yiyecekler ağzınızda çok az zaman geçirirse, tükürüğün içinde yer alan enzimlere yeterince maruz kalamaz ve yiyecekte bulunan karbonhidratları parçalamaz. Karbonhidratlar çoğunlukla midede sindirilmez, bu nedenle midenize giden çok fazla karbonhidrat midenizi olması gerekenden daha çok çalışmasına neden olacaktır. Bazı şeyleri mideniz çok kolay sindiremez. Bu yiyecekler mideden sonra ince bağırsağa gider, bu da şişkinlik ve rahatsızlık yaşanmasına neden olur.
Sayfaya Git